نحوه پیگیری پرونده قضایی
نوشته شده توسط : danial

سامانه ثنا که این روزها خیلی به گوش می خورد نام مستعار سامانه ابلاغ الکترونیکی قوه قضاییه است که به کاربران خود امکان مشاهده و پیگیری پرونده های قضایی و انواع ابلاغیه های دادگاهی را می دهد. اما چند اصطلاح مثل ابلاغیه دادگستری ، رمز پرونده قضایی و احضاریه و اخطاریه دادگاه در رابطه با این سامانه وجود دارد که به کمک مطالب جمع آوری شده از سایت اینترنت کمک به آن ها می پردازیم :

 

ابلاغیه دادگستری چیست ؟

 

هنگامی که یک دعوا در دادگاه مطرح می شود قاضی برای آن یک پرونده تشکیل می دهد. برای تشکیل جلسات بعدی دادگاه لازم است تاریخ جلسه به طرفین اعلام شود. پیش تر از این نواع ابلاغیه ها که انواع گوناگون با موضوعات مختلفی دارد توسط مامور قضایی برای طرفین ارسال می شد که این موضوع مسائل حیثیتی را به دنبال داشت و حریم خصوصی افراد را به خطر می انداخت. با راه اندازی سامانه ثنا از این پس افراد می توانند بعد از ثبت نام در سامانه ثنا تمامی موارد قضایی مثل ابلاغیه دادگستری را در این سامانه مشاهده کنند. مطالعه مقالات سامانه اینترنت کمک می تواند کمک زیادی به شما در زمینه آشنایی با اصطلاحات قضایی کند.

 

آشنایی با روش های پیگیری پرونده قضایی :

 

بعد از ثبت نام در سامانه ثنا نوبت پیگیری پرونده های قضایی است. از دو طریق می توانید پرونده های خود پیگیری نمایید :

1- مراجعه به درگاه خدمات الکترونیکی قوه قضاییه 

2- مراجعه به دفاتر خدمات قضایی که از طریق متصدی آن دفتر پرونده شما پیگیری خواهد شد. 

اما اگر روش اول را انتخاب می کنید دو روش برای پیگیری پرونده قضایی وجود دارد:

از طریق مراجعه به سامانه عدل ایران و از طریق ارسال پیامک عدد 0 به 500049.

 

رمز پرونده قضایی چیست ؟

 

بعد از تکمیل ثبت نام در سامانه ثنا برای پیگیری های قضایی خود باید وارد سامانه عدل ایران شوید و با وارد کردن رمز و کد ملی خود وارد سامانه شوید. سپس برای پیگیری و با خبر شدن از روال پرونده خود لازم است یک رمز پرونده داشته باشید. نحوه دریافت رمز پرونده قضایی از طریق ارسال پیامک به شماره زیر می باشد :

کد زیر را به شماره 50009699 ارسال کنید:
شماره پرونده # 2

 

 احضاریه دادگاه :

 

بعد از آشنایی با روش ثبت نام در سامانه ثنا و دریافت رمز پرونده قضایی نوبت به آشنایی با اصطلاح احضاریه دادگاه است. احظاریه زمانی برای شخص ارسال می شود که قاضی دلایل محکمه پسندی برای احضار شخص به دادگاه داشته باشد. بعد از دریافت نامه احضاریه شخص موظف است در دادگاه حضور پیدا کند . برای دیدن احضاریه های دادگاهی خود بعد از ثبت نام وارد سامانه ثنا شوید و در بخش ابلاغیه های جدید ، جدیدترین احضاریه های خود را مشاهده کنید.

 

 فرق بین احظاریه و اخطاریه ؟

 

همانطور که گفتیم حکم احضاریه زمانی از سوی قاضی صادر می شود که دلایل کافی برای احضار شخصی را به دادگاه داشته باشد و در صورت مراجعه نکردن یکی از طرفین دعوا و حضور نداشتن در تاریخ قید شده در ابلاغیه ، حکمی صادر نمی شود. 

اما گر حکم اخطاریه دادگاه برای شخصی صادر شود همانطور که از نام آن پیداست شخص حتما باید در دادگاه حضور پیدا کند در غیر این صورت قاضی اجازه دارد حکم جلب آن شخص را صادر کند.

 

منبع: اینترنت کمک





:: بازدید از این مطلب : 193
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 26 آبان 1397 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: